На українсько-білоруському кордоні виставлена посилена охорона через військові навчання в Білорусі

670b718-1
Фото: УП

Державна прикордонна служба України продовжує проводити посилені заходи безпеки на кордоні з Білоруссю.

На сьогодні ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається контрольованою та стабільною, повідомляє ДПСУ.

Держприкордонслужба має достатньо ресурсів, щоб забезпечити надійну його охорону. Зокрема, посилення охорони даного напрямку державного рубежу проводиться із залученням додаткових резервів, в тому числі підрозділів «ДОЗОРу» та Кінологічного навчально центру. Повітряний моніторинг постійно забезпечується силами прикордонної авіації та за допомогою безпілотних літальних апаратів, а на водних ділянках кордону додатково застосовуються катери «Safe Boat 27».

Заходи тривають, перш за все, аби упередити правопорушення та не допустити будь-яких провокацій, нестандартних ситуацій, в тому числі незаконного перетинання кордону групами осіб.

Наразі збирається та враховується вся наявна інформація, що може впливати на стан охорони державного кордону. В оперативно-службовій діяльності активно використовується оперативно-розшуковий блок, дільничні інспектори прикордонної служби, збільшено кількість прикордонних нарядів.

Крім того, проводиться безперервне патрулювання прикордонними нарядами зі службовими собаками, ведеться спостереження з технічних постів, застосовуються засоби спостереження,  автомобільний та авіаційний транспорт.

Протяжність ділянки українсько-білоруського кордону складає більше 1 тис. км, він проходить в межах 5 областей.

Радіо Свобода нагадує, що у Білорусі 14 вересня розпочнуться міжнародні антитерористичні навчання «Слов’янське братерство», які триватимуть до 25 вересня.

Навчання відбудуться на тлі політичної кризи в Білорусії і невизнання опозицією результатів президентських виборів 9 серпня.

У навчаннях будуть задіяні близько 300 російських військовослужбовців і близько 70 одиниць бойової та спеціальної техніки. При цьому в ході маневрів десантники двох країн відпрацюють взаємодію і злагодженість при виконанні тактичних завдань. Російські військові будуть доставлені на місце проведення маневрів залізничним транспортом.

Раніше оголошені плани передбачали, що міжнародні антитерористичні навчання «Слов’янське братерство» відбудуться з 10 до 15 вересня за участю військовослужбовців із Білорусі, Сербії та Росії. У 2019 році такі маневри проводилися на сербській території.

Але пізніше влада Сербії оголосила про рішення призупинити на найближчі пів року всі спільні військові навчання з іншими країнами. Про це після засідання сербського уряду 9 вересня повідомив міністр оборони Александар Вулін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: