У львівській лікарні швидкої медичної допомоги провели першу операцію із видалення масивної пухлини шиї

іввввв
Фото: лікарня швидкої медичної допомоги

Спеціалісти Центру хірургії Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова виконали першу операцію із видалення масивної пухлини бокової поверхні шиї. Це одна із найскладніших операцій, які узагалі проводять на органах шиї.

Про це Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова повідомила на своїй сторінці у «Фейсбук».

41-річний пацієнт, якому зробили складну операцію, приїхав на лікування із Рівненщини коли дізнався, що хірурги беруться за вкрай складні випадки, а в інших лікарнях, в тому числі і спеціалізованих онкологічних, уже не готові продовжувати лікування. Так було і цього разу.

Пацієнт приїхав з пухлинниим процесом бокової поверхні шиї (привушної слинної залози) з тотальним ураженням лімфовузлів з обох сторін, після восьми місяців від початку захворювання.

Спеціалісти Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова провели дообстеження – магнітно-резонансну томографію і комп’ютерну томографію з контрастуванням, трепанбіоасію з патоморфологічним та імуногістохімічним дослідженням препарату – та встановили точний діагноз - недиференційована карцинома.

За результатом обстеження хірурги провели операцію Крайля, видаливши пухлину з лімфовузлами та прилягаючими структурами, вагою більше 1 кг.

Сьогодні пацієнт почуває себе добре, сповнений сил та енергії боротись далі за життя.

Фото та відео, які містять кадри 18+ можна подивитися на сторінці лікарні за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: