Зеленський анонсував ще одну зустріч радників лідерів "нормандської четвірки"

630_360_1599678076-399
Фото: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський заявив, що перед зустріччю у "нормандському форматі" відбудеться ще одна зустріч радників лідерів держав

Президент України Володимир Зеленський заявив, що перед зустріччю у "нормандському форматі" відбудеться ще одна зустріч радників лідерів держав.

Про це повідомляє телеканал Еспресо.

За словами Зеленського, зустріч лідерів у "нормандському форматі" плануватиметься, але до того має відбутися принаймні ще одна зустріч радників.

"Продовжуються зустрічі в нормандському форматі. І якщо зустрічаюся радники і я знаю вже результат, значить, буде плануватися зустріч лідерів "нормандського формату". Вони не обговорили всі питання, не поставили крапку в багатьох питаннях. Тому буде ще одна зустріч радників. Найголовніше рішення яке сьогодні є, це дотримання і продовження режиму тиші це найголовніше", - сказав Зеленський.

Він додав, що такого довгого дотримання режиму тиші, як нині, за всі ці роки війни на сході не було.

"Якщо ми говоримо про виконання Мінських угод, якщо ми йдемо до миру на сході нашої країни, перше і головне питання - це дотримання режиму тиші. Це значить, що наші хлопці не будуть гинути", - зазначив Зеленський.

УП нагадує, що заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак за підсумками зустрічі представників "нормандської четвірки" в Берліні заявив, що "прориву досягнуто не було", але Верховна Рада нібито розгляне зміну постанови, яку ухвалила 15 липня.

Також Козак зазначив, що питання проведення саміту "нормандської четвірки" навіть не обговорювалося.

У свою чергу, керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що головним результатам переговорів 11 вересня в Берліні на рівні радників є домовленість про продовження режиму "тиші" на Донбасі.

11 вересня о 15:00 у відомстві федерального канцлера Німеччини в Берліні почалися переговори політрадників країн "нормандської четвірки". Вони тривали 7 годин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: