На Донбасі зафіксували три факти порушення «тиші» , - штаб

оос3
Фото ілюстративне

Станом на 17.00 понеділка, 14 вересня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано 3 факти порушення режиму «тиші».

Про це повідомили в пресслужбі штабу операції Об'єднаних сил.

«Від початку поточної доби, 14 вересня, у районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 3 факти порушення домовленостей, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи. Зокрема, порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації задокументовані в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Так, два постріли з ручного протитанкового гранатомета зафіксовано поблизу Авдіївки, три черги зі стрілецької зброї та постріл з ручного протитанкового гранатомета – біля Мар’їнки.
Ворожі вогневі провокації були неприцільними, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали», - йдеться в повідомленні.

Ще одне порушення домовленостей, які вступили в дію 27 липня 2020 року, зафіксоване на Приазов’ї. Так, у районі населеного пункту Пищевик виявлено проліт БПЛА противника типу «квадрокоптер» із перетином лінії розмежування. Наші засоби радіоелектронної боротьби подавили безпілотник противника, що унеможливило його подальше використання.

На усіх інших ділянках відповідальності українських підрозділів режим тиші зберігався повною мірою.

Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.
У районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, рятувальники ДСНС разом із військовослужбовцями Збройних Сил ліквідовують пожежу поблизу населеного пункту Миколаївка на Донеччині.
Захисники України не втрачають пильності та продовжують непохитно виконувати завдання із захисту Українського народу.

Нагадуємо, у неділю, 13 вересня, у районі проведення операції Об’єднаних сил порушень домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року, було зафіксовано два провокативних порушення режиму тиші в напрямку підрозділів Збройних Сил України. Зокрема, неприцільні постріли з підствольних гранатометів у бік наших позицій задокументовані поблизу населених пунктів Піски та Авдіївка. Українські захисники на ворожу вогневу провокацію зброю у відповідь не застосовували.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: