Російські спецслужби намагалися завербувати мешканця Львівщини

сбу

Контррозвідники Служби безпеки України викрили черговий факт залучення громадянина України до негласної співпраці із російськими спецслужбами.

На вимогу кураторів зі спецслужб країни-агресора українець мав збирати розвідувальну інформацію про учасників добровольчих батальйонів та військовослужбовців, які брали участь у бойових діях на сході нашої країни.

Про це повідомляють в Управлінні Служби безпеки України у Львівській області.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Львівщини тривалий час займався медичною практикою з реабілітації важкохворих військовослужбовців, які отримали поранення і травми в АТО/ООС. Проте, через скрутне матеріальне становище, протягом останніх 5 років періодично підзаробляв у Росії, надаючи платні послуги з реабілітації дітей з інвалідністю.

Під час останнього візиту до РФ, задля офіційного працевлаштування, він звернувся до місцевої міграційної служби аби подати відповідні документи. Потім українця викликали на співбесіду із нібито співробітником міграційної служби, який під час розмови через погрози і залякування вимагав надати інформацію про персональні дані українських військових та схиляв львів’янина до конфіденційної співпраці на шкоду нашій державі.
Проте жодних дій, які б могли зашкодити безпеці держави, чоловік не вчиняв і добровільно звернувся до УСБУ у Львівській області та повідомив про обставини його вербування російською спецслужбою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: