137 подій та 300 учасників: завтра у Львові стартує 27-ий BookForum в режимі онлайн

a8f9c05cd3c57a057333cd8446b63f24
Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

У середу, 16 вересня, стартує 27-ий Львівський міжнародний BookForum. Через коронавірусну пандемію цьогоріч вперше фестиваль відбудеться в онлайн-форматі.

Протягом п’яти днів глядачі матимуть змогу відвідати 137 подій та переглянути виступи 300 учасників.

Про це 15 вересня під час прес-конференції розповіли організатори заходи.

Фокусна тема цьогорічного фестивалю – «Перепис населення: знати, хто ми є». Її кураторкою стала літературознавиця і критикиня Ганна Улюра.

«Щоби жити разом, ми маємо один про одного знати якомога більше і таки знати правду. Перепис населення – це сполука чесних питань і чесних цифр. Це нагода раптом чомусь сказати правду про себе, яка раптом чомусь буде цікавою комусь іншому», –  каже Ганна Улюра.

Коронавірусна пандемія внесла свої корективи у проведення цьогорічного BookForum. Зокрема усі події відбуватимуться в онлайн-режимі. Зокрема на глядачів чекає 31 тематичний кластер і спецпроєкт. До 137 онлайн-подій BookForum приєднались понад 300 учасників. Серед них 23 іноземних автори з 5 континентів.

Організатори зазначають, що новий формат також надасть можливість відвідати фестиваль тим, кому раніше не вдавалось приїхати до Львова. Тож у всіх поціновувачів літератури буде можливість почути улюблених письменників у будь-якому куточку світу.

«Цьогоріч ми сформували програму за питаннями перепису населення. Кожна дискусія, читання, розмова, лекція – це відповідь на одне з 8 питань опитувальника. Усі спікери та спікерки у програмі не випадкові. Вони готові чесно відповідати, а ми – слухати», – розповіла програмна директорка 27 BookForum Софія Челяк.

Почесна гостя фестивалю – американська письменниця та музикантка Патті Сміт. Спеціальні гості — мексиканська письменниця Фернанда Мельчор, австралійська письменниця Гізер Морріс, британський письменник Пітер Померанцев.

Однією з головних фестивальних атракцій 27-го BookForum стане «Ніч поезії та музики non-stop». Подія триватиме 19 вересня, з 21:00, в онлайн-трансляції на сайті bookforum.ua.  Традиційно «Ніч поезії та музики non-stop» творитимуть виступи поетів з усього світу й концерти українських гуртів.

«Це вечірка нового формату, яку «можна взяти з собою» – компанія близьких друзів чи занурення у поезію і музику наодинці, колонки чи навушники для прихильників і прихильниць тусівок тихого формату,  вірші з усього світу й виступи українських гуртів до самого рання.  Унікальний формат та незабутня атмосфера зробили «Ніч поезії та музики non-stop» однією з найвідвідуваніших подій фестивалю. Цього року вхід на онлайн-концерт безкоштовний для всіх охочих», – наголошують організатори.

Серед іноземних авторів вечірки «Ніч поезії та музики non-stop» – учасниці поетичної платформи Versopolis Шагін Бурджу (Швеція), Гелен Айворі (Велика Британія), Таня Гамберленд (ПАР/Італія), Дебора Вукушич (Іспанія), а також британський поет і перформер Кейс Джаррет.

Серед українських – поет Юрій Іздрик, поет, перекладач Остап Сливинський, поетеса, режисерка Ірина Цілик, поетеса, перекладачка Маріанна Кіяновська.

Додамо, що усі події 27 BookForum будуть безкоштовними. Онлайн-трансляції пройдуть на сайті bookforum.ua.

Детальніше з програмою заходів 27 BookForum можна ознайомитися за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: