Коли пенсіонерам, які старші 75 років, доплачуватимуть додаткові 400 гривень

пенсії
Фото ілюстративне, з вільних джерел

Кабінет міністрів ухвалив постанову «Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році». Пенсіонерам старше 75 років будуть виплачувати 400-500 гривень.

Рішення ухвалене під час засідання уряду 16 вересня, - пише РБК.

Постановою встановлюється з 1 березня 2021 року особам, яким виповнилося 75 років до досягнення 80-річного віку, у яких пенсія не досягає розміру середньої заробітної плати за 2020 рік, щомісячна компенсаційна виплата в розмірі до 400 гривень.

Якщо з урахуванням цієї виплати розмір пенсії не досягає 2 500 гривень, таким особам надається додаткова доплата до пенсії.

Постановою продовжується на 2021 рік програма для осіб яким виповнилося 80 років і більше і у яких пенсія не досягає розміру середньої заробітної плати за 2020 рік.

Їм встановлюється щомісячна компенсаційну виплату в розмірі до 500 гривень.
Якщо з урахуванням цієї виплати розмір пенсії не досягає 2 600 гривень, таким особам надається додаткова доплата до пенсії.

Постанова також передбачає виплати пенсіонерам старше 75 років додаткові виплати на постійні основі.

За розрахунками Міністерства фінансів на доплати пенсіонерам в такому обсязі потрібно 4,5 млрд гривень, і поки що цих коштів в держбюджеті немає.

Незважаючи на це, уряд ухвалив постанову, а прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабмін шукатиме кошти.

Нагадуємо, що у проєкті державного бюджету на 2021 рік передбачені витрати на доплати пенсіонерам старше 75 років. На ці цілі планується витратити 2,4 млрд грн. Пенсійний фонд України провів перерахунок пенсійних виплат з 1 липня 2020 року у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1638 грн до 1712 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: