Львівські депутати передали у користування землю разом з пам’яткою архітектури місцевого значення

IMG_8377-696x464

На пленарному засіданні, 7 вересня, 40 депутатів Львівської міської ради затвердили проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Лесі Українки, 21.

Ділянку з будинком – пам’яткою архітектури площею майже сім соток – передали у постійне користування об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Леся Українка-21», що засноване у квітні 2019 року, повідомляють в УГП.

«Віддавати цю ділянку депутати не мали права, – говорить помічник фракції Української Галицької Партії Володимир Довжинський. – Адже, по-перше, у Галицькому районі Львова не затверджувалися План зонування та детальний план на цю територію. А це порушення ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності». Тим більше, що це землі, на яких розташовані пам'ятки та інші заповідні території.

Тобто будинок №21 є пам’яткою архітектури місцевого значення, а вся ділянка знаходиться в межах території об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Львів – ансамбль історичного центру» і має статус пам’ятки національного значення!

Таким чином, виконавчі органи Львівської міської ради, які готували і візували цю ухвалу, відкрито порушили щонайменше два закони України «Про регулювання містобудівної діяльності» та «Про охорону культурної спадщини».

Єдина фракція, яка не дала жодного голосу цьому питання – фракція Української Галицької Партії. 

* Вибори-2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: