СБУ заблокувала незаконне перевезення продуктів терористам ДНР

dnr1

Співробітники СБУ виявили групу мешканців Харкова та області, які за схемою так званого «прихованого транзиту» відвантажували на адреси підставних іноземних фірм товари харчової промисловості. Після перетину державного кордону України ці товари незаконно потрапляли до тимчасово окупованої території Донецької області.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

За попередньою інформацією, через вказану нелегальну схему було експортовано товарів на понад 8,5 млн. гривень. Збори та податки з реалізованої на території «ДНР» продукції сплачували на користь квазідержавних утворень терористичної організації.

Внаслідок обшуків за місцями проживання фігурантів провадження, а також в офісах, складських приміщеннях та в транспортних засобах правоохоронці вилучили комп’ютери, мобільні телефони, бухгалтерську документацію, чорнові записи з відомостями про обставини здійснення вказаної протиправної діяльності.

Фігурантам справи повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації). Ця стаття передбачає покарання позбавленням волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або неї. Одному із фігурантів суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 4,5 мільйона гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: