Екскурсії парками та вуличні лекції: у Львові стартують Дні природної спадщини

Parky-Lvova-Gid-vid-Edemu
Фото ілюстративне. З відкритих джерел.

У четвер, 17 вересня, у Львові стартують Дні природної спадщини. Триватимуть вони до 31 жовтня.

Тож протягом цього часу для львів’ян організують екскурсії, під час яких можна буде  познайомитися з історією парків, скверів та палісадників міста.

Про це під час брифінгу 17 вересня розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Зазначимо, серія краєзнавчих публічних заходів приурочена до 180-річчя з дня народження Арнольда Рерінґа, завдяки якому Львів отримав найкращі зелені зони в історичній частині міста.

«Ми хочемо привернути увагу мешканців та професійного середовища до стану парків, адже це дуже цінна природна спадщина Львова, яка є невіддільною складовою міського простору. Зокрема будемо активно обговорювати необхідність запровадження посади міського садівничого, для збереження цих зелених зон, а також ближче знайомити усіх охочих із цією спадщиною», – розповів Павло Богайчик.

У рамках Днів природної спадщини організовують Парковий університет із вуличними лекціями, під час яких можна буде дізнатись історію парків, палісадників міста та про вклад у їх розвиток Арнольда Рерінґа. Львів’яни можуть завітати і на краєзнавчі екскурсії головними зеленими зонами міста. На дітей також чекають сюрпризи. Для малечі проведуть паркові майстер-класи, під час яких дітей вчитимуть розрізняти види дерев, рослин та птахів.

Додамо, усі події відбуватимуться за попередньою реєстрацією з дотриманням карантинних обмежень. Детальніше з програмою заходів можна ознайомитися за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: