NASA планує наукову місію на Венеру

800px-Vehicle-Assembly-Building-July-6-2005

NASA у розглядає можливість до квітня 2021 року відправити наукову місію на Венеру. За словами вчених, ця місія може допомогти визначити, чи є на цій планеті життя.

NASA розглядає можливість до квітня 2021 року відправити наукову місію на Венеру. За словами вчених, ця місія може допомогти визначити, чи є на цій планеті життя.

Про це йдеться у повідомленні Reuters.

У понеділок 16 вересня міжнародна дослідницька група описала докази існування потенційних мікробів, що мешкають у суворо кислих венеріанських хмарах. Дослідники виявили сліди фосфіну, газу, який на Землі виробляється бактеріями, що населяють безкисневе середовище.

Це дало вагомі докази потенційного життя поза Землею.

У лютому американське космічне агентство відібрало чотири запропоновані місії, які комісія NASA зараз переглядає. Дві з них включатимуть роботизовані зонди до Венери. Один із них – DAVINCI +,  може відправити зонд у атмосферу Венери.

Друга із запропонованих місій на Венері, VERITAS - має зосередиться на розумінні геологічної історії планети.

Також, у космічному агенстві ще є місії з дослідження вулканично активного супутника Юпітера Іо та крижаного супутника Нептуна - Тритон.

Читайте також: В Україні призначать міністра по космосу

NASA заявило, що може обрати одну або дві місії.

Адміністратор NASA Джим Бріденстайн заявив, що процес відбору нових потенційних місій буде жорстким, «але я знаю, що процес буде справедливим і неупередженим». Також він наголосив, що «час визначити пріоритет Венери».

Пошуки життя в інших місцях Сонячної системи досі не були зосереджені на Венері.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: