МОЗ оновило протокол лікування COVID-19

лікарі
Фото ілюстративне, з вільних джерел

Міністерство охорони здоров’я оновило протокол лікування пацієнтів з COVID-19. Зокрема, за новими стандартами, після проходження двотижневої самоізоляції та за відсутності симптомів ГРВІ українці можуть не робити ПЛР-тест.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час свого брифінгу 18 вересня.

Він зазначив, що тестування стане необов’язковим і для тих, хто проходить планову госпіталізацію. Єдиним винятком стане наявність симптомів ГРВІ: в такому випадку лікар може призначити ПЛР-тест.

Якщо ж у пацієнта немає ані ознак ГРВІ, ані симптомів COVID-19, лікар може призначити ІФА-тестування.

Міністерство охорони здоров'я розширило схему застосування лікарських засобів для лікування пацієнтів з COVID-19. Зокрема, до переліку препаратів додали глюкокортикоїди (стероїдні гормони) та «Тоцилізумаб» (імунодепресант). Серед алгоритмів лікування додали призначення антикоагулянтної терапії (запобігання тромбам).

Загалом в Україні за весь час епідемії коронавірусне захворювання виявили у 169 472 людей, з них одужали 75 486 пацієнтів, а 3 468 — померли від ускладнень. Продовжує лікуватися від COVID-19 90 518 людей.

В Україні продовжує діяти поділ регіонів на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: