Зеленський знайшов винних у спалаху коронавірусу

zeze

Винуватцями спалаху COVID-19 в Україні, на думку президента України,  є місцеві вибори й чинна місцева влада.

Винуватцями спалаху COVID-19 в Україні, на думку президента України, є місцеві вибори й чинна місцева влада.

Про це Володимир Зеленський заявив під час спілкування з журналістами на Тернопільщині, інформує Громадське.

Зеленський вважає, що Україна завдяки жорсткому карантину зуміла зупинити поширення коронавірусу. Але після цього почалися «політичні ігри», і подекуди в місцевій владі «почали чомусь воювати на словах з центральною владою через те, що влада закручує гайки, як то кажуть, і хотіли пом’якшення карантину».

«Вважаю, що якби не місцеві вибори, і кажу вам відверто, захворювання б у нас було менше. Я це кажу вам правду», — сказав президент.

Він додав, що люди, на його думку, «завжди орієнтуються на лідера». На місцевому рівні йдеться про керівників сіл, голів об’єднаних територіальних громад і мерів.

«І якщо мер виходить і каже: я вважаю, що влада переоцінює складність ситуації, я вважаю, що нічого немає страшного, я вважаю, що можна день міста проводити і збирати по 20-30 тисяч людей… Люди ж бачать, орієнтуються і люди себе так поводять. Тому відповідальність саме на такому керівництві», — підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, 16 вересня в Україні було зафіксовано рекорд - 3584 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. У цей же день чинний міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що він балотуватиметься до Одеської обласної ради від партії «Слуга народу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: