На скільки українцям можуть урізати субсидії в 2021 році

1464939
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

В уряді запевнили, що в 2021 році субсидії в Україні сильно урізати не збираються. Проєктом держбюджету виділено 36,6 мільярда гривень на надання субсидій українцям, а це трохи менше ніж було передбачено цьогорічним бюджетом.

Згідно з планом держбюджету на 2021 рік, поданим 18 вересня у Верховну Раду, українців все ж чекають певні скорочення за субсидіями. Про це повідомили глава Мінфіну Сергій Марченко та прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час телепрограми "Свобода слова з Савіком Шустером", інформує 24 канал.

Субсидії в проєкті бюджету на 2021 рік: що передбачено

  • Згідно з проєктом, держава виділить менше грошей для покриття витрат фізичних осіб на комунальні послуги. Зокрема, уряд недофінансує програму субсидій в 2021 році на 1,1%.
  • В Мінфіні порівняли цифри щодо субсидій в цьому та наступному році. Цього року скориговані цифри на субсидії – це 37 мільярдів гривень, а наступного – 36,6 мільярдів.
  • Міністр фінансів Сергій Марченко наголосив, що уряд збільшив розмір мінімальної зарплати та "інші соціальні показники". А це, мовляв, дає можливість певним категоріям громадян оплачувати комунальні послуги самостійно.
  • Водночас Денис Шмигаль запевнив, що субсидій вистачить на всіх, загальну суму в бюджеті заклали із запасом.

Субсидії мають зменшуватись. Їх природа має зникати. Люди мають заробляти більше грошей і не потребувати субсидій. Такою є наша логіка, – пояснив прем'єр-міністр.

Він також зауважив, що у випадку потреби, влада знайде звідки взяти гроші та забезпечити субсидіями тих громадян, які цього потребуватимуть.

бюджет 2021

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Держбюджет на 2021 рік є бюджетом можливостей: він дозволить розвивати економіку, дасть можливості для бізнесу і розвитку інфраструктури. Про це він сказав в ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”, передає УНН.

“Дійсно, це бюджет можливостей. Він абсолютно збалансований. Він дає можливості як для бізнесу — для малого, для середнього, для промисловості, для розвитку нашої економіки. Так само він дає можливості і для людей, які потребують бюджетної допомоги, тобто, це соціальна сфера. Це можливості для подальшого розвитку медицини. Це можливості для подальшого розвитку освіти. Збільшення заробітних плат. Важливий момент в цьому бюджеті передбачений, закладені кошти на збільшення мінімальної заробітної плати. Це також соціальна функція держави, яка є обов’язком перед громадянами і це стимулює економіку”, — сказав Денис Шмигаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: