На українському ринку може з'явитися м'ясо крокодилів

гкггггг
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Південно-Африканська Республіка (ПАР) хоче постачати на український ринок крокодиляче м'ясо.

Про це повідомила Держслужба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, пише ТСН.

"ПАР висловила зацікавленість в експорті до України вовни, м'ясної продукції, зокрема, м'яса крокодилів", – йдеться в повідомленні.

А от Україна обговорює з ПАР можливості експорту українського м'яса (птиці і свинини), яєць і яєчної продукції до африканської країни.

УНІАН повідомляє, що за даними Державної служби статистики, виробництво м'яса в Україні в січні-квітні 2020 року зросло на 1,7%, яєць – скоротилося на 0,6%. Україна за чотири місяці 2020 року збільшила імпорт курятини до 16,1 мільйона доларів, що на 46,7% більше, ніж у січні-квітні минулого року (10,9 мільйона доларів).

Україна за п'ять місяців 2020 року скоротила експорт курятини до 223,5 мільйона доларів, що на 27% менше, ніж у січні-травні минулого року. Україна в першому півріччі 2020 року скоротила експорт м'ясної продукції до 319 млн дол., що на 12% менше, ніж у січні-червні минулого року, і є мінімумом за останні п'ять років.

У червні 2020 року Україна скоротила експорт курятини на чверть, а в рейтинг експортерів увійшла Великобританія, яка покинула ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: