Що приготувати у вересні: 7 сезонних рецептів місяця

veresenfood
Фото: Всвіті

У вересні вже починають з’являтися осінні плоди, але й залишаються літні. Так, можна ще насолоджуватися свіжими кавунами, але вже зробити запіканку з грибами для прохолодного вечора.

Всвіті зібрали рецепти вересневих страв, аби дати відповідь на питання, що приготувати: зі слив, кавуна, баклажана, солодкого перця, груші, гарбуза чи лисичок.

Також, у кінці добірки, додали рекомендації, як заморозити овочі на зиму, щоби смакувати ними ще довго.

Рецепти із сезонними продуктами вересня

Кожна страва містить у собі прості компоненти, які можна купити у звичайному супермаркети чи на ринку. Процес приготування страв простий, з ним впорається кожен, хто звик готувати для себе домашню їжу. Тісто в рецептах обране лише листкове магазинне, щоби ви могли швидко приготувати з ними бажані страви.

Рецепт № 1: Пиріг зі сливами та сиром

Пирог со сливами - быстрый и доступный рецепт без масла | Рецепты выпечки,  Десерты, Рецепты десертов

Що треба: 10–12 сливок, 400 г кисломолочного сиру 9 % жирності, 170 г цукру, 2 жовтки, 20–30 г масла, 2–3 ст.л борошна чи манки, дрібка солі, 1 пласт листкового тіста, кругла форма для випічки.

Як приготувати:

Сливки розрізати навпіл, дістати з них кісточки. У каструлі розтопити масло, додати туди решту цукру та сливки, трішки води. Добре все змішати та готувати сливки кілька хвилин на легкому вогні. Нехай вміст каструлі охолоджується.

Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки перетерти з ⅔ частиною цукру. Сир перетерти до зникнення зернистості, а потім змішати з жовтками, сіллю й борошном.

Форму для випічки треба змастити маслом, власти на дно шар листкового тіста. Зверху висипати сирну масу, розрівняти її рівномірно. Викласти половинки сливки на поверхню та ставити форму в духовку. Випікати 30–35 хвилин за температури 180 градусів.

Рецепт № 2: Коктейль з кавуном та рожевим вином

Коктейль Маргарита з кавуном в шейкері - незвичайний рецепт з фото |  СЬОГОДНІ

Що треба: 700 г м’якоті кавуна, пляшка сухого рожевого вина, гілочка м’яти, 300 г льоду, сік половини лимона та 2 ст.л меду.

Як приготувати:

Кавун подрібнити кубиками, змішати його з льодом у кувшині, залити зверху вином. Сік лимона перетерти з медом до однорідності. М’яту розділити на листочки, змішати медом та соком, усе разом додати в кувшин. Ще раз ретельно перемішати напій та розлити його в келихи.

Рецепт № 3: Баклажани із сиром та томатним соусом

Італійської запіканки з баклажанів — рецепт від Андрія Величка - Рецепти -  TCH.ua

Що треба: 100 г томатного соусу, 2–3 гілочки свіжого базиліка, 200 г твердого сиру, 50 г кунжуту, сіль та чорний перець, сушений часник. Також, 3–4 стиглих баклажана і 3–4 ст.л олії.

Як приготувати:

Баклажани нарізати товстими кільцями. Залити їх водою, посолити та залишити настоюватися 10–15 хвилин. Потім, злити солону воду та просушити баклажани. Після цієї процедури вони не будуть гірчити. Потім, вимішати баклажани в олії та суміші спецій: солі, перцю, сушеного часнику.

Базилік розділити на листочки на подрібнити, змішати з томатним соусом. Сир натерти на мілкій тертці. На деко, застелене пергаментним папером, викласти кільця баклажана.

Змастити баклажани томатним соусом, посипати сиром, а поверх сиру — кунжутом та сіллю. Запікати, поки сир не покриється золотистою хрусткою скоринкою.

Рецепт № 4: Фарширований перець із грибами

Готуємо перець, фарширований печерицями та сиром: покроковий рецепт - ЗНАЙ  ЮА

На 2 великих червоних перці візьміть: 150 г грибів (можна взяти асорті з печериць та лисичок), 250 г готового рису, 1 яйце, 150 г твердого сиру, сіль та перець, сушений часник, олію.

Як приготувати:

Перці розділити навпіл, очистити всередині та змастити олією з двох боків. Гриби дрібно порізати, обсмажити з олією та спеціями на сильному вогні кілька хвили. Додати гриби до рису, змішати з яйцем та посолити.

На деко, застелене пергаментом, викласти перці. У перці помістити начинку. Посипати зверху дрібно натертим сиром. Запікати 30 хвилин за температури 190 градусів.

Рецепт № 5: Швидка піца з лисичками

Пицца с лисичками🍕 - пошаговый рецепт с фото. Автор рецепта True  Morkvu🏃‍♂️ . - Cookpad

Що треба: 150 г лисичок, 100 г фети, 100 г твердого сиру, 50 г шпинату, 20 г волоських горіхів, 2 пласти готового листкового тіста, сіль та олія, чорний перець.

Як приготувати:

Лисички та шпинат помити і просушити. Шпинат подрібнити, твердий сир натерти на тертці. Горіхи порізати ножем, а тісто розморозити.

Застелити деко пергаментом, викласти 1 пласт тіста. Змастити тісто олією, посолити, накрити другим листом. Знову змастити олією. Розподілити по поверхні тіста фету, викласти гриби, насипати шпинат. Потім, насипати тертий сир та горіхи, посолити й поперчити. Випікати за температури 190–200 градусів, орієнтовно 25–30 хвилин.

Рецепт № 6: Слойки з гарбузом і бринзою

Слойки з гарбузом і бринзою: простий рецепт від Євгена Клопотенка

Треба: 250 г очищеного гарбуза, 200 г бринзи, 2 листки замороженого тіста, сіль та перець, сушений часник, олія, сушені прованські трави.

Як приготувати:

Гарбуз натерти на широкій тертці, бринзу покришити. Змішати їх з олією, сіллю та спеціями.

Листкове тісто порізати на 4 частини кожен шматок. Викласти рівні порції гарбуза з бринзою на кожен шматочок. Сформувати трикутнички, щоби закрити начинку тістом. Викласти на деко, застелене пергаментом, змастити олією та посолити. Випікати 25–30 хвилин за температури 190 градусів.

Рецепт № 7: Картопляний пиріг із грибами

Картопляний пиріг з куркою і грибами - Це Смак

Що треба: 6–7 картоплин, 8–10 печериць, 100 мл вершків, 2 яйця, 150 г твердого сиру, 1 лист готового тіста. Також, сіль і перець, олія, борошно і 100 г шпинату.

Як приготувати:

Картоплю відварити, очистити від шкірки, нарізати товстими кільцями. Печериці подрібнити пластинами, обсмажити на олії до золотистості та викласти в окрему тарілку. Шпинат тушкувати з олією і спеціями, залити вершками. Потім, змішати з борошном та яйцями. Сир натерти на дрібній терці та розділити на 2 рівні частини.

В круглу форму, змащену олією, викласти пласт тіста, сформувавши бортики. Викласти начинку, чергуючи смужки картоплі та грибів. Залити їх яєчною сумішшю з вершками та шпинатом. Зверху посипати тертим сиром та запікати 30 хвилин за температури 190–200 градусів.

Бонус: як і навіщо заморожувати продукти на зиму

  1. Свіжу зелень можна подрібнити, змішати з олією або водою, додати лимон та часник. Заморозити у квадратних формах для льоду.
  2. Яблука, груші, баклажан, кабачок — нарізати кубиками і зберігати в окремих герметичних пакетах із застібкою.
  3. У герметичних пакетах можна також зберігати розділену цвітну капусту, броколі, кукурузу, стручкову квасолю тощо.
  4. Головне, добре просушити овочі перед заморозкою — тоді на них не буде замерзати крига.
  5. Така заморозка зберігає більше корисних властивостей продуктів, ніж якщо б ви робили з них консервації, варення чи соління.

Зберігайте свіжі овочі на зиму, а також зберігайте собі наші рецепти, щоби мати ідеї страв із цих продуктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: