У Жовкві відбувся українсько-польський форум «Культурна спадщина – джерело енергії для творчості та інновацій»

_1600531865_613x321.93020594966_3_0_nw
Фото: ЛОДА

Начальник управління туризму на курортів Львівської ОДА Наталя Табака виступила на Українсько-Польському Форумі «Культурна спадщина – джерело енергії для творчості та інновацій», який відбувався у місті Жовква з 16 по 18 вересня.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Керівниця управління взяла участь у воркшопі «Промоція історичної спадщини: сучасні підходи та інструменти» й виділила дані моніторингу туристичних програм місцевих туроператорів.

«Якщо говорити про Львівщину, можемо бачити, що близько 80% туристів області включають до своїх мандрівок відвідання пам’яток культурної та архітектурної спадщини, місць пов’язаних з діяльністю видатних особистостей. Загалом, в регіоні розташовано понад 8 тисяч історичних, архітектурних та культурних пам’яток. Відтак поєднання культури, туризму та промоції може бути потужним рушієм економічного розвитку.», – наголосила Наталя Табака.

Також начальниця управління туризму та курортів розповіла про промоційну роботу 2019-2020 років: за цей період в рамках промоційних турів область відвідали 65 представників туристичних операторів з Естонської та Латвійської Республік, Республіки Узбекистан та інших країн, 160 гідів та екскурсоводів з України. Активно ведеться промокампанія, відтак цьогоріч до Львівщини завітали 48 представників регіональних та національних українських ЗМІ, а також туристичні блогери. Дієвим інструментом промоції є співпраця із медіапроєктами, зокрема тревел-шоу Лесі Нікітюк – «Lе Маршрутка», «Чек Ін», «Stars Travel», спецпроєкт із телеканалом «1+1» про гастромандри та реалізація проєкту EVE8 – аудіо-візуальної промоції пам’яток історико-культурної та архітектурної спадщини в соцмережах.

Варто згадати, що для привернення та підвищення туристичної привабливості пам`яток інструментами промоції виступають кіноіндустрії, виставкові заходи, проведення різноманітних подій, створення віртуальних турів музеями.

Зазначимо, що форум проводився за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, проєкт «2 замки: спільна історія, спільне просування, стимул для зміцнення співпраці, туристичних потоків та економічного зростання».

Організаторами Форуму «Культурна спадщина – джерело енергії для творчості та інновацій» виступили Державний історико-архітектурний заповідник у місті Жовква та Інститут Регіонального Розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: