В Україні розпочалася реконструкція одного з найбільших сховищ газу

Lichylnyk-psg
Фото ілюстраивне

Роботи з реконструкції установки осушення газу з автоматизацією технологічного процесу розпочато на Дашавському підземному сховищі газу. Запланована вартість реконструкції - 216,6 млн грн, роботи планується закінчити у IV кварталі 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба «Укртрансгазу», - пише РБК-України.

Як зазначається в повідомленні, Дашавське ПСГ, з проєктною потужністю у 2,2 млрд куб. м, є третім за обсягами зберігання природного газу українським газосховищем.

Його реконструкція забезпечить високу якість природного газу, який подається в магістральні газопроводи. Переобладнання установки осушення газу дозволить скоротити щорічні витрати паливного газу на 55-65%.

Проєкт реконструкції Дашавського ПСГ входить до Плану розвитку газосховищ Оператора газосховищ АТ «Укртрансгаз» на 2020-2029 роки, а також інвестиційну програму українських ПСГ на 2020 рік, що було затверджено регулятором у червні цього року.

Окрім Дашавського газосховища, у найближчих планах — здійснення капітального ремонту та технічне переоснащення об'єктів Більче-Волицько-Угерського та Богородчанського ПСГ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: