Львівська облрада не змогла висловити недовіру Віконському

IMG_8621

Депутати Львівської обласної ради, заслухали звіт начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Василя Віконського щодо стану законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Львівської області за І півріччя 2020 року.

Як розповів під час свого звіту Василь Віконський, основними завданнями поліцейських є постійна взаємодія з населенням, тому впроваджується стратегія, яка заохочує співробітництво поліції та громад на засадах партнерства. Зокрема, одним із найуспішніших є  проєкт «Поліцейський офіцер громади», який реалізовується у співпраці з міжнародними партнерами. В межах проєкту між поліцією Львівщини та окремими об’єднаними територіальними громадами вже підписані меморандуми про співпрацю, розпочато подачу анкет кандидатів у 22 об’єднані територіальні громади на 41 вакантну посаду поліцейських офіцерів громад. Невдовзі в кожній ОТГ Львівщини буде свій поліцейський офіцер громади.

«Ще один проєкт, який успішно запроваджений поліцією у Львівській області, – це мобільні групи реагування на факти домашнього насильства. За шість місяців 2020 року працівники цих груп здійснили 1439 виїздів та прийняли 1044 заяви, за результатами опрацювання яких складено 465 протоколів про адміністративні правопорушення, винесено 590 термінових заборонних приписів стосовно кривдників, а також оформлено 90 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень», - розповів Василь Віконський.

Він також нагадав про створення 32 нових підрозділів дізнання - головним завданням дізнавачів є здійснення досудового розслідування кримінальних проступків, що значно розвантажило слідчих та підвищило якість розкриття та розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів.

Крім цього, за словами очільника поліції, зменшився час реагування поліцейськими на звернення громадян.

Окрім того від початку року на Львівщині поліцейські розшукали 197 дітей.

А ще, за словами очільника поліції з початку року було складено 24616 адміністративних матеріалів, накладено штрафів на суму більше 21 млн. гривень.

Василь Віконський висловив переконання, що поліції Львівщини вдалось не лише стабільно утримувати криміногенну ситуацію під контролем, а й досягати в окремих напрямках роботи кращих результатів, ніж в інших регіонах України.

Водночас, на сесію прийшли активісти, які пікетували обласну раду,  вимагаючи відставки Василя Віконського.

Під час обговорення окремі  депутати запропонували визнати його роботу незадовільною. Проте за відповідний проєкт рішення проголосувало лише 10 депутатів.

Відтак обласна рада просто взяла звіт до відома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: