Як шукати дешеві авіаперевезення - поради експерта

litak6

Авіакомпанії та їхні автоматизовані системи пошуку і продажу авіаквитків
стають все більш гнучкими та оперативними, тож тепер уже старі «класичні» поради з пошуку квитків стають все менш корисними.

Авіакомпанії та їхні автоматизовані системи пошуку і продажу авіаквитків стають все більш гнучкими та оперативними, тож тепер уже старі «класичні» поради з пошуку квитків стають все менш корисними. Зокрема, якщо раніше вважали, що найдешевші квитки варто шукати в інтернеті по вівторках і четвергах, і краще - саме вночі, то зараз алгоритми пошуку вже самі враховують це побажання користувачів.

Про це розповів авіаексперт Богдан Долінце, - пише РБК-Україна.

«Тим, хто хоче знайти дешеві квитки, варто спочатку оцінити всі можливі варіанти перельоту. Коли ви визначилися з датами, подивіться, чи не випадають на ці дні свята, футбольні матчі, великі концерти чи інші масові заходи, чи не припадають вони на вихідні. Системи авіаперевізників завчасно «бачать» високий попит на певні дати. Ціна на квитки буде вищою, ніж в інші дні», - звертає увагу експерт.

За його словами, варто також дивитися, чи є квитки на кілька днів пізніше або раніше. Буває так, що рейс з пересадкою коштує набагато дешевше

А от старе правило, згідно з яким дешеві квитки можна знайти за 6-12 місяців до рейсу, ще працює, і ним можна користуватися, каже Долинце.

Водночас треба пам'ятати, що дешеві тарифи часто не передбачають деяких зручностей, і в багатьох випадках авіакомпанія вимагає реєстрацію на рейс через сайт або мобільний додаток.

Тому, купуючи квитки у лоукостерів або у «класичних» компаній за спеціальними промо-тарифами, потрібно детально ознайомитися з умовами перельоту і правилами тієї або іншої авіакомпанії, радить експерт.

«Часто такі квитки не дають можливості повернення, або штрафні санкції досягають 90% від вартості квитка. Крім цього, у лоукостерів є необхідність реєстрації через спеціальний додаток або сайт. В аеропорту реєстрація може коштувати додаткових грошей», - говорить він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: