Садовий хоче, щоб львів'яни пили воду з крана

садовий

На протидію поширення COVID Львів скерував з місцевого бюджету понад 220 млн грн, адже держава не надає фінансової підтримки містам на ці потреби.

Сьогодні у Львові на Раді директорів промислових підприємств міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що хоче, аби львів'яни могли пити воду з крана, і не купували в магазинах.

«У 2006 році, коли ми говорили, що у Львові буде вода цілодобово, ніхто не дуже вірив. А сьогодні цілодобово маємо і холодну, і гарячу воду. Та тепер маємо питання щодо якості води, хоча по всіх стандартах наша вода відповідає нормам. Однак із деяких напрямків вода має зависоку твердість. Тому беремо в модернізацію насосну станцію «Будзень-2».

Також важливою є модернізація самих мереж. Ми маємо більше 2 тис км трубопроводів водопостачання. Це довше ніж відстань від Львова до Лондона. Є дуже цікава технологія, яку німці і британці використали, і ми плануємо її використати в нас — це технологія сухого льоду, коли проганяється через мережі субстанція, яка фактично їх очищає.

І поступово ми відмовляємося від хлору для дезінфікування води. Вже не хлоруємо воду для Франківського і частини Сихівського району, а з наступного року будемо використовувати виключно гіпохлорит натрію.

Моя мета — щоб ми років за два могли нормально пити воду з крана, і не купували в магазинах для пиття», — наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Також місто проводить модернізацію на очисних спорудах ЛМКП «Львівводоканал». На ці роботи отримано кредит від ЄБРР в розмірі 58 млн євро, а повертати доведеться 57 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: