Зеленський доручив Кабміну погасити борги перед виробниками електроенергії

підписав закон
Фото ілюстративне

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері і подальшого розвитку ядерної енергетики.

Відповідний указ оприлюднили 22 вересня, - повідомляє пресслужба Офісу президента.

Згідно з документом, Кабінет Міністрів протягом двох місяців повинен внести на розгляд Верховної ради законопроєкти про розміщення, проєктування та будівництво енергоблоків № 3 і № 4 Хмельницької атомної електростанції.

Також уряд зобов’язаний внести в Раду для розгляду зміни в деякі закони України щодо вдосконалення механізму використання коштів фінансового резерву для зняття з експлуатації атомних блоків, що формується відповідно до закону «Про впорядкування питань, пов’язаних із забезпеченням ядерної безпеки».

Також, Кабмін має розробити довгострокову програму розвитку атомної енергетики в рамках реалізації Енергетичної стратегії України на період до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність».

І уряд повинен забезпечити удосконалення управління держпідприємством «Енергоатом». Зокрема, прискорити підготовку і проведення корпоратизації підприємства і невідкладно опрацювати питання про передачу функцій з управління цим підприємством Кабміну.

Згідно з указом, уряд має вжити вичерпні заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася перед виробниками електричної енергії держсектора економіки в результаті виконання ними спеціальних обов’язків учасників ринку електричної енергії для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії та забезпечити недопущення виникнення такої заборгованості в подальшому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: