Український фільм «Атлантида» номінують на «Оскар»

атлантида

Український оскарівський комітет номінував фільм «Атлантида» режисера Валентина Васяновича на премію «Оскар» у 2021 році.

Про це комітет повідомив у Facebook.

«Атлантиду» висунули у категорії «Міжнародний повнометражний фільм».

Події фільму відбуваються у 2025 році, коли Україна перемогла у війні на Донбасі. Ці території знову підконтрольні Києву, але непридатні для життя. Тоді там народжується нове кохання.

Всі актори фільму — непрофесійні. Зокрема, у зйомках брали участь колишній розвідник, волонтер благодійного фонду «Повернись живим» Андрій Римарук, парамедик Людмила Білека і доброволець Василь Антоняк. Фільм знімали у Маріуполі та Києві. Частково зйомки «Атлантиди» профінансувала держава.

Фільм «Атлантида» вже зібрав купу міжнародних нагород. Спочатку його відмітили на Венеційському кінофестивалі у секції «Горизонти», потім він отримав чотири Гран-прі та його показали на понад 50 фестивалях. Зрештою, картину придбав HBO Eastern Europe та дистриб’ютори трьох європейських країн.

У широкий український прокат стрічка вийде 5 листопада.

Більше про «Атлантиду» можете прочитати у колонці кінокритика Ярослава Підгори-Гвяздовського.

93-тя церемонія вручення премії «Оскар» за досягнення у галузі кінематографу за 2020 рік відбудеться 25 квітня 2021 року в Лос-Анджелесі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: