Хірурга із Жидачева, якого підозрюють у смерті дитини, повторно відсторонили від роботи

суд6
Фото ілюстративне

Хірурга Жидачівської районної лікарні, якого підозрюють у смерті Романа Кулака, відсторонили від виконання обов’язків. Таке рішення ухвалили на засіданні Миколаївського районного суду.

Як написав батько хлопчика Володимир Кулак у Facebook, це перше засідання за пів року: судовий розгляд відтерміновували, мовляв, через карантин.

«Нарешті нашими спільними зусиллями в суд з’явились всі «адвокати» та обвинувачені у смерті мого сина Романа, нарешті, воно вперше за пів року відбулося. Але щоб воно відбулося, було докладено масу зусиль», – написав Володимир.

За його словами, вони надсилали скаргу на обох адвокатів хірурга.

«Коли на обох адвокатів були написані скарги, не з’явився в суд хірург, бо взяв лікарняне (і як виявилось, так само, як торік, знову не обійшлося без порушень). Порушення виявилось, бо я написав скаргу в Департамент ОЗ ЛОДА. Була створена комісія, яка виїжджала в Жидачів та вивчила його лікарняний і виявила порушення», – зазначив Володимир Кулак.

Як написав чоловік, те, що знову відсторонюють від роботи горе-хірурга, означає «врятовані життя», позаяк за пів року з того часу, як він отримав право знову працювати у лікарні, хірург встиг «відзначитись».

«У червні він отримав догану за те, що не надав хірургічну меддопомогу інваліду і учаснику АТО, Народному Герою України Денису Гайді (псевдо Росомаха);
у липні помер директор цвинтаря в Жидачеві, мав проблеми з печінкою – хірург лікував його п'явками. Доказова медицина», – додає Володимир.

Нагадаємо, Роман Кулак помер 27 червня 2017 року в ОХМАТДИТі у Львові, куди його привезли зі Жидачівської районної лікарні, де місцеві медики не змогли поставити правильний діагноз і надати адекватну медичну допомогу. Коли було встановлено, що у хлопчика заворот тонкого кишечнику, внаслідок чого настала гангрена тонкого і частини товстого кишківника, було вже пізно – дитини не стало. Натомість медики Жидачева вважали, що у хлопчика отруєння та тепловий удар.

Наприкінці вересня 2017 року були надані попередні висновки медичного розслідування, а 6 жовтня експерти оприлюднили остаточну резолюцію, де було вказано, що саме медики Жидачівської районної лікарні винні у неправильно поставленому діагнозі, який, зрештою, призвів до смерті дитини. 7 грудня клінічно-експертна комісія МОЗ підтвердила, що дії медиків спричинили смерть 12-річного Романа Кулака.

Незважаючи на скандал, що розгорівся, головному лікарю Жидачівської районної лікарні указом президента було призначену дворічну президентську стипендію. Але невдовзі указ все ж скасували і позбавила медика нагороди. Натомість 28 грудня лікарям Жидачівської лікарні було оголошено про підозру через смерть Романа Кулака.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: