Осінні канікули можуть перенести: хто визначатиме їхні дати у новому навчальному році

Elementary school pupils running outside
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

У Міністерстві освіти і науки запевнили, що заклади освіти можуть самостійно формувати графік навчання та прийняти рішення щодо початку канікул в школі. Окрім того, дати осінніх канікул можуть змінитися через місцеві вибори.

Про це заявив в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет під час брифінгу в Кривому Розі, передає 24 канал.

За його словами, в період карантину в компетенції закладів освіти є спроможність формувати графік навчання. Тут все залежить від того, в яку зону епідемічної небезпеки потрапляє заклад освіти.

Так, Шкарлет розповів, що керівник закладу за погодженням з міськрадою та засновникомможе погодити навчання, зокрема, визначити самостійно дати канікул, різні форми навчання, зміни на змішане навчання тощо.

Однак т.в.о. міністра освіти і науки заявив про зміну звичного графіка навчання. Зокрема, освітні департаменти попросили синхронізувати дати канікул з датами виборів.

"Ми рекомендуємо розпочати канікули не пізніше, ніж за два дні до виборів і завершити не пізніше, ніж через три". – додав Шкарлет. Тобто осінні канікули пропонують розпочати в четвер, 22 жовтня, і закінчити у п'ятницю, 30 жовтня. Таким чином діти отримають 11 днів для відпочинку.

Як інформує УП, зклади освіти можуть самі формувати графік освітнього процесу, зокрема приймати рішення щодо початку канікул.

"В компетенції закладів освіти є так звана спроможність формувати графік освітнього процесу.

В залежності від того, в яку зону – зелену, жовту , помаранчеву чи червону, потрапляє заклад освіти.

Керівник закладу за походженням з міським  управлінням та засновником може погодити графік освітнього процесу, де можуть бути канікули, різні форми організації, зміни на змішане навчання", – розповів очільник МОН.

У відомстві зазначають, що керівник закладу загальної середньої освіти має право визначати режим роботи закладу у рамках змішаних форм навчання.

"Статтею 10 Закону України "Про повну загальну середню освіту" встановлено, що структура і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти", – пояснюють на офіційному сайті міністерства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: