Чи підвищать зарплати чиновникам, - Федерація профспілок

26_main
Фото ілюстративне

У вітчизняному Кабінеті міністрів планують внести зміни до постанови КМУ від 18 січня 2017 року №15 щодо оплати праці працівників державних органів.

Про це повідомляється на сайті Федерації профспілок.

Зокрема, хочуть підвищити посадові оклади усіх категорій державних службовців з 1 січня 2021 року; підвищити з 37,8 тисяч гривень до 39,5 тисяч гривень посадовий оклад керівника наступних структур: Апарат Верховної ради, Секретаріат Кабінету Міністрів, Офіс президента, апарати (секретаріати) Ради національної безпеки і оборони, Центральної виборчої комісії, Рахункової палати, Конституційного суду, Офісу генерального прокурора, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Окрім цього, посадові оклади на посадах державної служби підкатегорії ВЗ у державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення, становлять два розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня 2021 року. Посадовий оклад збільшується з 4 204 до 4700 гривень.

Нагадуємо, 29 серпня президент України Володимир Зеленський підписав закон про підвищення з 1 вересня 2020 року мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн.

В Офісі президента зазначали, що підвищення мінімальної зарплати з вересня 2020 року є першим етапом, другим стане підвищення з 2021 року до 6 тис. грн. Крім того, протягом 2021 року планується подальше збільшення до 6,5 тис. грн.
Національний банк України очікує в 2021 році зростання середньої заробітної плати на 15% при підвищенні мінімальної на 30%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: