У МОЗ пояснили, що таке «справедлива» зарплата для лікарів

лікарні
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Міністерство охорони здоров’я розраховувало «справедливу» заробітну плату лікарів, зокрема, виходячи зі статистики, а також спираючись на думку медиків.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу в понеділок, 28 вересня.

«Всі тарифи, які ми розраховуємо, тарифи – це те, що платить держава закладам охорони здоров’я, тобто в лікарню за кожного пролікованого пацієнта держава платить певну суму», – сказав Степанов.

Читайте також: На зарплати лікарям треба знайти 11 мільярдів гривень

За його словами, при розрахунку тарифів МОЗ закладає в них багато пунктів, в тому числі і зарплату лікарів.

«Ми закладаємо заробітну плату в цей тариф, вже не той сором, який був 29 років, тобто мінімальну заробітну плату, яку отримують медичні працівники, а саме виходимо зі справедливої ​​заробітної плати, яка, на нашу думку, повинна бути у медичних працівників.

Взагалі, може виникнути питання: а як ми обчислювали цю справедливу заробітну плату? Зрозуміло, що виходячи зі статистики, із середньою заробітною плати, яка є в Україні, з різних галузей – з одного боку», – пояснив міністр.

Він зазначив, що дуже багато спілкується з медичними працівниками, в тому числі про їхнє бачення зарплат.

«Що справедливо, з урахуванням того, що ми живемо в Україні і з урахуванням нашого економічного стану. Отже, ми саме таким чином розраховуємо ті заробітні плати, які повинні бути», – сказав Степанов, додавши, що, звісно, є ще математичні розрахунки.

Раніше президент заявляв, що тарифна ставка лікаря-хірурга – 5 тисяч 87 гривень. З надбавками середня зарплата становить близько 7000 грн. Після підняття з вересня вона буде приблизно 10 500 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: