Кількість госпіталізованих з коронавірусом на Львівщині продовжує зростати

koron1

Кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації у зв’язку із зараженням коронавірусом стабільно зростає.

Кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації у зв’язку із зараженням коронавірусом, стабільно зростає.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров'я Орест Чемерис.

«Із тих людей, які звертаються по допомогу до медиків значна кількість потребує госпіталізації. Багато пацієнтів потрапляють до лікарень у важких станах. Завантаженість ліжок становить 48,8%, найбільше пацієнтів лікуються в наших установах третинного рівня — інфекційній лікарні та Центрі легеневого здоров’я. Попри стабільність ситуації варто пам’ятати, що вона є досить напруженою, тому закликаємо вкотре не нехтувати соціальною дистанцією та використанням масок», - закликав Орест Чемерис.

У коментарі Дивись. info він додав, що з кінця червня суттєвих відхилень по динаміці госпіталізації немає.

«Був ріст в кінці червня, в липні ситуація дещо стабілізувалася, в кінці липня і у серпні знову був певний ріст, а з кінця серпня і до 15-17 вересня був певний спад кількості хворих у стаціонарах. Потім знову було певне зростання, яке було пов’язане з початком навчання. Погіршення ситуації очікуємо в другій половині жовтня – листопаді, коли сезонні захворювання  накладуться на коронавірус. Наразі ми не знаємо, чи буде це одночасно грип і коронавірус чи коронавірус витіснить грип, як це сталося у південні півкулі. Як це буде у нас наразі невідомо. Зараз можемо говорити про чергове «омолодження» хворих на коронавірус, якщо раніше це були люди віком «60+», та зараз ми говоримо уже про «35+», - розповів Орест Чемерис .

За інформацією ЛОДА, за останню добу на Львівщині провели більше тисячі досліджень методом ПЛР та понад дві тисячі ІФА-тестувань. У Лабораторному центрі наразі нема жодного залишку. Всі дослідження проведенні стовідсотково.

Тим часом, як розповів експерт департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА із психіатрії Юрій Закаль, згідно із прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я зараз відбувається період наростання тих проблем, які призведуть до розладів поведінки чи навіть розладів психіки.

«Це буде пов’язано із навантаженням на людей в емоційному плані. Розлади поведінки пов’язані головним чином з ізоляцією, дотриманням карантину та інших незвичних для людей речей. Ми намагаємось зрозуміти, які виклики на нас очікують, і працюємо над тим, аби переформатувати службу таким чином, щоб вона була більш доступна для пацієнтів. В цьому контексті мусимо напрацювати можливості дистанційно надавати людям допомогу, консультації чи рекомендації», розповів Юрій Закаль.

За словами експерта є певні фактори, які свідчать про раптовість психічних розладів у тих осіб, які вже завершують лікування від Covid-19.

«Ми це питання вивчаємо і досліджуємо. Важливо зрозуміти чи є вплив інтенсивного лікування на психіку людини. Окрім того, ключовим фактором у виявленні на ранніх етапах проблеми є комунікація із нашими колегами, які лікують людей від коронавірусу. Якщо вони бачать якісь найменші прояви розладів поведінки треба сигналізувати про це психіатрам, аби разом впливати на ситуацію Хто має більш витривалий та оптимістичний характер можуть себе зайняти на довгий період самі. Але в більшості людей виникають депресивні прояви. Тут важливим фактором є особистісні стосунки із членами сім’ї, а також економічні фактори. З одного боку це може проявлятись роздратуванням, а з іншого боку - глибокими депресивними ознаками, які можуть призвести до суїцидальних думок. Безумовно нам треба збільшити кількість і якість психологічної служби, і над тим ми працюємо», - розповів експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: