Раді рекомендують ввести допомогу безробітним на період інших карантинів

безробіття

Верховній Раді рекомендують передбачити допомогу безробітним на період інших карантинів. Комітет з питань соціальної політики рекомендує ухвалити відповідний законопроєкт № 3010а.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

«Народні депутати ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді включити обидва законопроєкти до порядку денного четвертої сесії і за результатами розгляду ухвалити за основу №3010а, а №3010а-1 – відхилити», – зазначено в повідомленні.

Зазначимо, документ пропонує внести зміни до статті 471 Закону «Про зайнятість населення» і передбачити допомогу з часткового безробіття не тільки в період карантину через коронавірус, а також у разі встановлення подібних обмежень у зв’язку з іншими захворюваннями в майбутньому.

Закон надає право Кабінету Міністрів визначати порядок надання допомоги з часткового безробіття на період карантину, її розмір, строки надання.

Нагадаємо, цей законопроєкт Кабмін вніс до Ради наприкінці серпня.

Читайте також: Безробіття в Україні під час карантину зросло до 10%

Кількість зайнятого населення у віці 15 років і старше в II кварталі 2020 р. склала 15,7 млн осіб, а у віці 15-70 років – 15,6 млн осіб. Кількість безробітного населення у віці 15 років і старше і у віці 15-70 років становить по 1,7 млн осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: