Уряд скоротив видатки на субсидії

субсидія

Документ передбачає зменшення обсягу видатків споживання за програмою 2501230 «Виплата пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі» на суму 756,9 млн гривень.

Видатки на субсидії зменшили на 756,9 млн гривень

Кабінет міністрів перерозподілив видатки державного бюджету, передбачені Міністерству соціальної політики на 2020 рік. Частина коштів, передбачених на субсидії, буде витрачена на осіб з інвалідністю.

Відповідне розпорядження уряду від 28 вересня 2020 р. № 1177-р оприлюднене на Урядовому порталі.

На цю ж суму передбачено збільшення обсягу видатків споживання за програмою 2507030 «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю».

Нагадаємо, Кабінет міністрів заклав у проекті державного бюджету на 2021 рік видатки на субсидії суму 36,6 млрд грн. Це на 6,9% (на 2,7 млрд грн) менше, ніж у 2020 році (39,3 млрд грн).

Водночас міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що зменшення видатків на житлові субсидії в проекті держбюджету на 2021 рік викликано падінням потреби людей. Як зазначив міністр, «субсидії рахуються відповідно до можливостей громадян їх отримувати».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: