В Україні хочуть розширити список тих, хто чекає на житло поза чергою

житло

Верховна Рада планує включити осіб, які до 1 січня 1993 року взяті на облік і потребують поліпшення житлових умов, до переліку тих, хто має право на набуття житла у постійне користування поза чергою.

Відповідний законопроєкт № 2443 у першому читанні підтримали 269 народних депутатів.

Законопроєкт передбачає доповнення статті 46 Житлового кодексу УРСР нормою про те, що поза чергою жиле приміщення надається: особам, які до 01 січня 1993 року взяті на облік осіб, які потребують поліпшення житлових умов, власного житла не мають та жилі приміщення у постійне користування відповідно до чинного Житлового кодексу їм не надавалися, які з незалежних від них причин не використали право приватизації житла з державного житлового фонду та проживають у житлі тимчасового призначення.

«Станом на тепер залишається відкритим питання щодо врегулювання випадків, коли в багатоквартирному будинку мешкають особи, які свого часу не скористалися правом на приватизацію квартири з незалежних від них причин», - пояснили автори документа.

Зокрема, йдеться про осіб, які до 01 січня 1993 року взяті на облік осіб, які потребують поліпшення житлових умов, власного житла не мають та жилі приміщення у постійне користування відповідно до чинного Житлового кодексу їм не надавалися, які з незалежних від них причин не використали право приватизації житла з державного житлового фонду та проживають у житлі тимчасового призначення.

«Таким чином, за державою залишається обов’язок у створенні належних умов для здійснення права громадян на вільний вибір способу задоволення потреб у житлі. А отже, даним законопроєктом забезпечується зазначеній категорії осіб реалізація права на отримання постійного житла, включивши їх до переліку осіб, що отримують житло поза чергою», - повідомляється у пояснювальній записці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: