В Україні розширять список тих, хто чекає на житло поза чергою

917534175
Фото ілюстративне

Сьогодні, 29 вересня, парламент прийняв за основу проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа».

Про це повідомляється на сайті ВРУ.

Що передбачає законопроєкт:

  • доповнення статті 46 Житлового кодексу УРСР нормою про те, що поза чергою житлове приміщення надається: особам, які до 01 січня 1993 року взяті на облік осіб, які потребують поліпшення житлових умов, власного житла не мають та жилі приміщення у постійне користування відповідно до чинного Житлового кодексу їм не надавалися, які з незалежних від них причин не використали право приватизації житла з державного житлового фонду та проживають у житлі тимчасового призначення.

«Станом на тепер залишається відкритим питання щодо врегулювання випадків, коли в багатоквартирному будинку мешкають особи, які свого часу не скористалися правом на приватизацію квартири з незалежних від них причин», – пояснили автори документа.

Йдеться про осіб, які до 01 січня 1993 року взяті на облік осіб, які потребують поліпшення житлових умов, власного житла не мають та жилі приміщення у постійне користування відповідно до чинного Житлового кодексу їм не надавалися, які з незалежних від них причин не використали право приватизації житла з державного житлового фонду та проживають у житлі тимчасового призначення.

«Таким чином, за державою залишається обов’язок у створенні належних умов для здійснення права громадян на вільний вибір способу задоволення потреб у житлі. А отже, даним законопроєктом забезпечується зазначеній категорії осіб реалізація права на отримання постійного житла, включивши їх до переліку осіб, що отримують житло поза чергою», – повідомляється у пояснювальній записці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: