Які медгарантії отримає пацієнт з інфарктом та інсультом, -НСЗУ

573ea23-vonschonertagen-depositphotos

Програмі медичних гарантій на 2021 рік Національна служба здоров’я України пропонує запровадити низку змін, що мають поліпшити надання допомоги пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

На сьогодні серцево-судинні захворювання є найпоширенішими серед українців. За даними Держстату, за січень-липень 2020 року від хвороб системи кровообігу померли майже 228 тисяч осіб.

З квітня по серпень нинішнього року майже 40 тисяч пацієнтів з інсультом та інфарктом отримали безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

Також за період з квітня по вересень за електронним направленням лікаря 142 тисяч пацієнтів отримали консультацію кардіолога, 26 тисяч пацієнтів отримали консультацію дитячого кардіоревматолога та 7 тисяч пацієнтів зробили ультразвукове дослідження серця. З електронним направленням лікаря отримання цих послуг для пацієнта є безоплатним.

У державну програму реімбурсації «Доступні ліки», яку адмініструє НСЗУ, включено 200 лікарських препаратів проти серцево-судинних хвороб. Ці препарати пацієнт отримує в аптеці безоплатно або з незначною доплатою. 90% користувачів програми реімбурсації отримують ліки саме від серцево-судинних захворювань.

Це понад 2 млн 150 тисяч пацієнтів. Регулярне та безперервне вживання ліків дозволяє тримати серцево-судинні захворювання під контролем та уникнути різкого погіршення стану здоров’я пацієнта.

У

Зокрема, підвищити тарифи на надання послуг з лікування інфаркту та інсульту в медичних закладах та ввести підвищувальний коефіцієнт на рівні 5% доплат за дотримання бригадами екстреної медичної допомоги правильних маршрутів пацієнтів.

Якщо бригада «швидкої» доставлятиме пацієнта, наприклад, з підозрою на інфаркт саме до того закладу, який має договір з НСЗУ на його лікування, Центр екстреної медичної допомоги отримає більше коштів. Наявність у закладу договору з НСЗУ на лікування інфаркту означає, що в такому закладі є все необхідне обладнання та спеціалісти для надання допомоги пацієнту.

Також пропонується включити до програми «Доступні ліки» ліки для пацієнтів, що мали інфаркт або інсульт. Це зробить лікування наслідків цих захворювань більш доступним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: