На Луганщині знову спалахнули пожежі (відео)

photo_2020-09-30_15-17-52
Фото: пресслужба ДСНС України.

Одразу у трьох районах у Луганській області виникли масштабні пожежі.

Як повідомили у пресслужбі ДСНС України, загорілась суха трава та лісова підстилка.

«На території Луганської області основні зусилля у гасінні лісових пожеж зосереджені у Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах, де у зв'язку з сильними поривами вітру, відбулося поширення вогню», - йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що пожежа лісового масиву сталась на загальній площі близько 50 га в районі с. Кряківка та с. Трьохізбенка Новоайдарського району. Попередньо жертв та постраждалих немає.

У зв’язку з шквалистим вітром лісова пожежа розповсюдилась на територію с. Муратове Новоайдарського району. Інформації щодо жертв та постраждалих немає. Проводиться евакуація населення с. Муратове та с. Капітанове.

Окрім цього, виникла пожежа лісового масиву на загальній площі близько 10 га в районі с. Малинове, с. Піщане та с. Артема Станично-Луганського району. Попередньо жертв та постраждалих немає. У зв'язку з сильним поривчастим вітром існує загроза розповсюдження пожежі на населені пункти.

Через розповсюдження лісової пожежі на очерет та суху траву поблизу с. Артема Станично-Луганського району існує загроза розповсюдження пожежі на с. Артема та с. Нижньотепле. Організовується евакуація мешканців.

Також йдеться про загорання лісового масиву на загальній площі близько 8 га між с. Половинкине та с. Байдівка Старобільського району. Попередньо жертв та постраждалих немає.

Всього на гасіння лісових пожеж у трьох районах залучено 192 чол. та 44 од. техніки, з них від ДСНС 107 чол. о/с. та 22 од. техніки.

«Гасіння пожеж ускладнює сильний поривчастий вітер швидкістю більш 20 м/с», - додають у ДСНСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: