У Держекоінспекції кажуть, що збиток від незаконної вирубки лісів скоротився

вирубка лісу
Фото ілюстративне

Обсяг збитку від незаконної вирубки лісів скоротився на 20%, при цьому забруднення поверхневих вод продовжує зростати.

Про це розповів глава Держекоінспекції Андрій Мальований в інтер'ю «Діло»

«Якщо говорити про незаконну вирубку лісів, приємно відзначити, що за останній рік обсяг збитків від неї скоротився на 20%. Наприклад, в цьому році в об’єктах природного заповідного фонду вирубка в принципі не проводиться. Діє мораторій на суцільні рвиубки головного лісокористування», – каже менеджер.

Також очищається повітря, втім, тут причина – криза в металургії. «Є якесь падіння динаміки викидів шкідливих речовин в атмосферу. Але тут більше економічні чинники впливають, існує криза в металургійній галузі. Хоча є і прямі модернізації підприємств, це позитивна динаміка», – підкреслює Мальований.

При цьому, однак, більшість металургійних і теплоенергетичних підприємств застаріли.

«Це застаріле обладнання. Їх чекає величезний шлях. Це і очищення повітря, і очищення вод. Наприклад, аглофабрика ММК Ілліча (перебуває на останньому етапі модернізації – ред.) і аглофабрика “Арселор Міттал” в Кривому Розі – дві великі різниці. Потрібно прискорити процес модернізації останньої усіма силами, стимулювати переобладнання. Або закрити аглофабрику, яка завдає великої шкоди здоров’ю», – вважає глава Держекоінспекції.

А ось в інших галузях кількість проблем зростає.

«У деяких галузях проблем стало більше. Більше забруднень поверхневих вод. Більше обміління річок. Звісно, ми переживаємо зміни клімату, більше СО2, змінюється температурний режим, стало більше пожеж, безліч площ висихають і спустошуються», – каже керівник Держекоінспекції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: