Уряд схвалив план впровадження 5G в Україні

моб

Кабінети Міністрів схвалив план заходів щодо підвищення якості послуг мобільного зв’язку на 2020-2022 роки, який дозволить у подальшому впроваджувати 5G в Україні.Відповідне розпорядження було ухвалене на засіданні уряду 30 вересня, - йдеться на Укрінформ.

Кабінети Міністрів схвалив план заходів щодо підвищення якості послуг мобільного зв’язку на 2020-2022 роки, який дозволить у подальшому впроваджувати 5G в Україні.
Відповідне розпорядження було ухвалене на засіданні уряду 30 вересня, - йдеться на Укрінформ.

План заходів передбачає впровадження європейських підходів щодо інформування споживачів про рівні якості телекомунікаційних послуг голосової телефонії, текстових повідомлень (SMS) та доступу до інтернету в мережах мобільного зв’язку. З цією метою мають бути затверджені оновлені показники якості та їх граничні нормовані рівні для вказаних послуг.

Зокрема, до переліку показників буде додано поняття «середня швидкість передавання/приймання даних», «час затримки між пакетами відправлення та приймання», «варіація затримки пакетів», «втрата пакетів», «час очікування відповіді фахівця служби інформаційно-довідкового обслуговування оператора телекомунікацій (починаючи з моменту свідомого вибору абонента)» тощо.

Також, має бути імплементована низка актів законодавства ЄС, які стосуються питань якості та доступності телекомунікаційних послуг, а також стандартів надання послуг. Зокрема, мають бути прийняті як національний стандарт України рекомендації Міжнародного союзу електрозв’язку ITU-T Y.2617. Також мають бути розроблені та гармонізовані з Європейськими стандартами ЕTSI національні стандарти у сфері користування радіочастотним ресурсом.

Планом заходів перебачено забезпечення технічної складової сталості функціонування телекомунікаційних мереж загального користування через запровадження нових конвергентних рішень взаємодії мереж мобільного та фіксованого зв`язку.

На початку засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що «частиною цього плану стане положення, які дозволять у подальшому впроваджувати в Україні 5G».

За його словами, якщо план буде реалізований, користувачі отримають доступ до актуальної інформації про покриття та якість зв’язку, а оператори вирішать існуючі проблеми користування радіочастотним ресурсом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: