В Уряді пояснили, що повинен знати кожен український школяр

школа3
Фото ілюстративне

В Україні затвердили Державний стандарт базової середньої освіти, себто перелік навичок, якими повинен володіти кожен школяр у державі.

Відповідне рішення ухвалили у Кабміні під час засідання в середу, 30 вересня.

Йдеться про 11 базових навичок. Зокрема це вільне володіння державною, українською, мовою, здатність спілкуватись іноземними мовами, такими як англійська та німецька, математична та технологічна компетентність. З-поміж цього також, це інноваційність та відкритість до нових ідей, підприємливість та фінансова грамотність та спроможність навчатися впродовж життя.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що вимоги до школярів «базуються на найкращих практиках Європейського Союзу та відповідають сучасному технологічному світу».

Такий стандарт набуде чинності з 2022 навчального року та буде стосуватись учнів, які навчаються за 12-річною програмою.

У Кабміні зазначають, що вітчизняні школи до цього часу мають забезпечити всіма необхідними електронними та технологічними рішеннями. Зокрема, у проєкті Держбюджету на 2021 рік передбачено 159 млрд гривень на ці потреби. З них 1,4 млрд піде на програму «Нова українська школа».

Нагадуємо, вже з наступного навчального року для випускників-одинадцятикласників запроваджують обов'язкове зовнішнє незалежне оцінювання з математики, однак тест складатиметься із двох рівнів — стандартний та профільний. Відповідно, якщо майбутнім абітурієнтам не потрібно для вступу такий результ, вони можуть складати тільки перший рівень.

Окрім цього, скасовують обов'язкове ЗНО із української літератури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: