Козицький погодив проєкт будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій

zavodnaplastoviy-e1597413802294-696x341

Учора, 30 вересня, голова Львівської облдержадміністрації підписав розпорядження про погодження проєкту будівництва сміттєпереробного заводу у Львові, на вулиці Пластовій.

Відповідний документ оприлюдненно на сайті ЛОДА.

У документі зокрема йдеться: «Погодити проєкт «Будівництво механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів у м. Львові, на вул. Пластовій, 13» на суму 1 287 444 162 (один мільярд двісті вісімдесят сім мільйонів чотириста сорок чотири тисячі сто шістдесят дві) гривні, у тому числі:

  • будівельні роботи – 453 366,841 тис. гривень;
  • устаткування – 610 734,082 тис. гривень;
  • інші витрати – 223 343,239 тис. гривень.

Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови обласної державної адміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків».

Нагадаємо, що, згідно з проєктними рішеннями, потужність майбутнього механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів має становити 250 тис. тонн на рік. Загальна площа під комплексом – 21 902 квадратних метрів. Тривалість будівництва – 2 роки. Кількість нових робочих місць — 144 працівники. Загальна вартість проєкту – 1,167 млрд грн.

На втілення проєкту Львів отримав 25 мільйонів євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку та 10 мільйонів єврогранту – безповоротної фінансової допомоги від екологічних фондів. Внесок міста – 6,75 мільйона євро.

У ЛКП «Зелене місто» зазначають, що наразі тендер щодо будівництва сміттєпереробного заводу перебуває на фінальному етапі. Також завершуються підготовчі роботи, які передують початку основного будівництва.

Читайте також: Нескінченна історія, або Знову про сміттєпереробний завод у Львові

Тим часом досі тривають суди щодо будівництва сміттєпереробного комплексу на вулиці Пластовій. З 2018 року мешканці Знесіння та Кривчиць намагаються оскаржити рішення виконкому Львівської міської ради.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: