Міністерство освіти заборгувало Укрзалізниці чималу суму через пільговиків-студентів

поїзд1
Фото з архіву, ілюстративне

За перевезення студентів закладів вищої освіти та учнів професійних закладів освіти борг Міністерства освіти та науки перед АТ «Укрзалізниця» становить понад 1 млрд грн.

Як повідомляють у пресслужбі УЗ, компанія та відомство щороку укладають договори про компенсацію пільгового перевезення студентів, але сума цих компенсацій значно менша за необхідну.

Зокрема, держбюджетом у 2018-2019 роках Міносвіти передбачало лише 36 млн грн коштів на відшкодування Укрзалізниці, а послуг з пільгового перевезення надали майже на 500 млн грн.

«Упродовж багатьох років у бюджет закладалася завідомо недостатня сума для компенсації пільгового перевезення студентів, а в деякі роки компенсація не закладалася зовсім. Такий стан справ стосовно компенсації пільгових перевезень може призвести до зниження можливості національного оператора залізничного транспорту належно виконувати свої функції, зокрема оновлювати рухомий склад, призначати нові поїзди та розширювати географію маршрутів», - йдеться у повідомленні УЗ.

Читайте також: Де найбільше подорожчав проїзд у громадському транспорті

В Укрзалізниці наголошують, що за попередніми розрахунками витрати на пільгове перевезення студентів у 2021 році становитимуть 322 млн грн. Відтак, вони звернулись до Кабміну із проханням передбачити у бюджеті кошти на компенсацію таких вимог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: