На Львівщині будуть судити лікарку, через яку жінка втратила дитину

суд лікарки

На Львівщині судитимуть лікарку, недбалість якої могла спричинити загибель плоду у вагітної пацієнтки. За неналежне виконання професійних обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки, 49-річній акушеру-гінекологу загрожує покарання – позбавлення волі на строк до двох років.

Про це повідомляють у поліції Львівської області.

Як встановили слідчі Буського відділення поліції за процесуального керівництва Радехівської місцевої прокуратури Львівської області, у вересні 2018 року до лікарні поступила 29-річна вагітна жінка. Для подальшого обстеження та ведення пологів їй було призначено 49-річну лікарку, акушер-гінеколога.

Достовірно знаючи, що у пацієнтки є переношена вагітність, медик не провела необхідні у цьому випадку обстеження та неправильно обрала очікувальну тактику, що призвело до загибелі плоду, що було підтверджено висновком відповідної експерптизи.

Слідчі повідомили 49-річній лікарці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: