ДБР перевірить усі літаки Ан-26 в ЗСУ

120372656_2668032000128513_8393673771302186936_n (1)
7 днів з моменту розслідування авіакатастрофи військового літака АН-26 на Харківщині. Фото: ДБР

Державне бюро розслідувань ініціювало проведення перевірок усіх літаків виробництва ДП «Антонов», які перебувають на озброєнні у Збройних Силах України, після авіакатастрофи Ан-26 на Харківщині.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Слідчими ініційовано проведення перевірок… усіх літаків виробництва ДП «Антонов», які на цей час перебувають на озброєнні у Збройних Силах України починаючи із 1991 року дотепер», - йдеться у повідомленні.

Там також зазначають, що 2 жовтня родичам загиблих почали видавати тіла для поховання.

ДБР ініціювало проведення Держаудитслужбою перевірок у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ, в/ч А4104 Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, ПАТ «МОТОР СІЧ», ДП «Завод 410 ЦА», ДП «Антонов» з питань витрачання державних коштів на утримання, обслуговування, ремонт, модернізацію, проведення регламентних робіт, а також організацію проведення навчальних польотів літака Ан-26, що зазнав катастрофи.

У ДБР розповіли, що за 7 днів розслідування катастрофи провели низку слідчих та процесуальних дій: оглянули тіла 26 загиблих, призначили низку судово-медичних, генетико-молекулярних та інших експертиз, відібрали у 25 родичів загиблих курсантів біозразки для експертиз; провели виїмку документів у військовій частини А4104, допитали понад 60 свідків та 10 родичів загиблих.

Крім того, ДБР подало до Печерського райсуду Києва 9 клопотань про накладення арешту на майно (документи, речі) вилучені під час оглядів для проведення генетично-молекулярних експертиз (усі задоволені) та 9 клопотань про тимчасовий доступ до оригіналів документів (в ДП «Мотор Січ», ДП «Івченко-Прогрес», ДП «Антонов», Командуванні Повітряних Сил, Міноборони, Харківському Університеті Повітряних Сил, військовій частині А4104, Держаудитслужбі,  Рахунковій палаті) щодо обслуговування, модернізації та експлуатації літака тощо.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, ввечері 25 вересня поблизу Чугуєва, що на Харківщині, під час навчальних польотів впав військовий літак АН-26. Всього на борту літака перебувало 27 осіб, з них – 20 курсантів Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ імені Кожедуба та 7 членів екіпажу. Вдалось вижити лише одному курсанту, – це В’ячеслав Золочевський, який перебуває на лікуванні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: