МОЗ хоче стимулювати розвиток системи добровільного медстрахування

моз1

У четвер, 1 жовтня, президент Володимир Зеленський підписав закон із поправками до держбюджету на 2020 рік, який, зокрема, передбачає дозвіл уряду скасувати обмеження на зарплати в держкомпаніях.

Міністерство охорони здоров’я хоче стимулювати розвиток системи добровільного медичного страхування в Україні. Для цього міністерство планує здійснити комплекс заходів.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов, передає пресслужба відомства.

«Ми налаштовані на серйозні зміни в системі фінансування медицини, в тому числі добровільного медичного страхування. Я вважаю, що маємо великий потенціал для розвитку цього сегменту страхового ринку», – сказав міністр.

Він наголосив на необхідності позбутися такого поняття як неформальний платіж і побудувати абсолютно зрозумілу і прозору систему фінансування медичної допомоги.

Читайте також: Що таке медичне страхування і як воно працює в Україні

За словами Степанова, для того, щоб простимулювати розвиток добровільного медстрахування, потрібно на законодавчому рівні створити прозорі і зрозумілі умови для роботи страхових компаній, а також максимально мотивувати роботодавців та громадян користуватися цим інструментом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: