На Львівщині розпочався осінній призов: скільки призовників піде до війська

військові9

На Львівщині розпочався осінній призов, в межах якого підуть служити 632 особи.

Про це розповіли під час пресконференції у Львівському обласному військкоматі.

Як розповів військовий комісар Львівського обласного військкомату Олександр Тіщенко, в межах осіннього призову 242 призовника підуть служити у ЗСУ 343, 244 – у Нацгвардію, 20 – у ДПСУ, 25 – у Державну службу  спецтранспорту.

«Цього разу Львівщина призиває менше на 160 осіб ніж ми призивали весною. Це не є велике завдання. Якщо взяти від загального призовного ресурсу, то служити піде кожен 50-й. Львівщина ніколи призов не «завалювала». Цей призов ми також виконаємо. На сьогодні, планове завдання в районах уже сформовано і там готові до виконання цього завдання. На жаль знову маємо трішки  проблем по місту Львову. Призовники не йдуть, чомусь місто не може дати показник. Я не можу сказати, що не працюють районні адміністрації. Повістки розносять, але майже кожний будинок має домофон, і зайти туди проблема. По Львову добровільно приходять перших 20 призовників, а решту 40 треба ловити по місцях роботи та проживання. Цього разу знову будемо такими методами діяти», - розповів Олександр Тіщенко.

Він закликав призовників самим приходити у військкомати.

«Ще раз наголошу, що строковики не направляються в зону проведення ООС, вони служать на мирних теренах. Найдальше від Львівщини – це Одеса і Харків, а десь 70% призовників служать на Львівщині, недалеко від дому. Ті, хто прийшли першими отримали бонус – їм дозволили самим обрати місце служби».

Також з Львівщини буде призвано близько 30 офіцерів.

«Ці люди вже є, і з цим призовом теж проблем немає», - розповів Олександр Тіщенко.

Він запевнив, що збірний пункт до призову в умовах пандемії готовий.

«Завдяки органам державної влади ми повністю забезпечені ІФА-тестами, і призовників будуть доставляти на збірний пункт тільки після тестування. Ми так робили весною і бачимо, що спалаху коронавірусу в ЗСУ не було після приходу молодого поповнення. Якщо тест ІФА буде сумнівний, тоді призовників будуть відправляти на ПЛР. Також ми забезпечені індивідуальними засобами захисту: масками, антисептиками. На випадок, якщо деяким районам доведеться  працювати в умовах «червоної» зони, виділений транспорт для підвезення призовників. Транспорт забезпечений пальним», - розповів Олександр Тіщенко.

Також він зауважив, що 75% від наряду 18-річних призовників прийшли самі.

«На сьогодні ми не прослідковуємо жодного причинно-наслідкового зв’язку між неналежним виконанням призову і рівнем захворюваності на коронвірус в тому чи іншому районі. Рівні по можливостях і стану протиепідеміологічних заходів райони могли показувати зовсім різні результати. Тобто у райони, які неналежно спрацювали в частині забезпечення весняного призову,  причиною була не епідемія і не матеріально-технічне забезпечення, а виключно людський фактор. Це питання кооперації поліції, медиків, військових комісарів, органів місцевого самоврядування. За результатами осіннього призову будемо приймати відповідні рішення, і кадрові теж», - розповів Заступник голови ЛОДА, голова обласної призовної комісії Тарас Грень.

Як додав у коментарі «Дивись. info» Олександр Тішенко, за результатами весняного призову прийнято рішення про ротацію шести військових комісарів.

«Ті, що не виконали планові завдання, на своїх посадах не будуть, документи уже знаходяться в оперативному командуванні і по них рішення уже прийнято», - розповів Олександр Тіщенко.

Крім цього, Львівщина на 109% виконала план набору в ЗСУ по контракту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: