Осінні канікули можуть розпочатися раніше

канікули

Шкільні канікули можуть розпочатися на 10 днів раніше у зв'язку з проведенням місцевих виборів. Про це 2 вересня на круглому столі сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Ми отримали пропозиції від освітян, і канікули хочемо зробити на 10 днів раніше, ніж було заплановано, для того, щоб освітній процес, підготовка до виборів і виборчий процес не перетиналися», - сказав Ляшко.

Так, на сьогодні, як зазначив член ЦВК Андрій Гевко, в приміщеннях шкіл та інших навчальних розташовано 12 056 виборчих дільниць. Вони мають розпочати функціонування з 9 жовтня.

Також виборчі дільниці будуть організовані в 892 лікарнях. В таких випадках, за словами Ляшка, на членів виборчкомів дільниць, що розміщені в закладах охорони здоров’я, будуть поширюватися всі протиепідемічні норми, які діють в цих конкретних закладах.

Окрім цього, якщо виборча дільниця знаходиться в лікарні, особливо в тій де лікуються хворі з пониженим імунітетом, для членів виборчих дільниць обов’язково буде проведене безоплатне тестування методом ПЛР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: