В «Укравтодорі» розповіли, скільки коштує будівництво кілометра дороги

дорога
Ілюстративне фото

Середня вартість нового будівництва 1 кілометра автодороги першої категорії з асфальтобетонним покриттям у 2020 році в Україні становить 170,6 млн грн.

Таку інформацію ЦТС надали в Державному агентстві автомобільних доріг.

Середня вартість будівництва:

  • 1 км асфальтобетонної дороги другої категорії – 77,4 млн грн;
  • третьої – 69,6 млн грн;
  • четвертої – 39,4 млн грн;
  • п’ятої – 11,3 млн грн.

Якщо говорити не про абсолютно нове будівництво, а про ремонти доріг, то, за даними «Укравтодору», максимальна вартість капітального ремонту 1 км автодороги першої категорії може досягати 60 млн грн, а реконструкції – 100 млн грн.

Від чого залежить вартість. Структура вартості дорожньо-будівельних робіт залежить як від категорії дороги, так і від низки інших факторів, але усереднені дані такі: вартість матеріалів, виробів і конструкцій – 60%, вартість експлуатації будівельних машин і механізмів – 20%, заробітна плата – 10%, інші витрати – 10%.

«Будівництво абсолютно нової дороги не можна абсолютно ні до чого прирівнювати, тому що воно передбачає повністю нове проходження дороги по новій ділянці, по полях, болотах… І саме від рельєфу місцевості залежить вартість одного кілометра. Тому що в новому будівництві дуже велика частка витрат падає на земляні роботи, включаючи, наприклад, заміну грунтів, які не підходять за лабораторними аналізами і т.д.», – прокоментував Олександр Ращупкін, радник в корпорації РДС.

Складові вартості будівництва або ремонту 1 км дороги: він зазначив, що, наприклад, бар’єрні огорожі можуть скласти до 10-15% від загальної кошторисної вартості об’єкта.

Що стосується частки асфальтобетону у вартості матеріалів, то, за словами фахівця, підрахувати це складно: «Все залежить від кількості шарів дорожнього покриття. Якщо це поточний ремонт і тільки два шари асфальту, то асфальт складе 80% або 90%. Якщо це регенерація і є інші добавки, то асфальт складе 60%. Якщо додаються кілька нижніх підстилаючих шарів дорожнього одягу і щебенево-пісочних сумішей з додаванням цементу, то там асфальт може становити половину від вартості матеріалів».

Інфографіка: Центр транспортних стратегій

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: