Україна спростить видачу посвідчень на проживання для спеціалістів з Білорусі

99e3bc3-zrzut-ekranu-2017-12-26-o-18.51.06-692x390
Фото: УП

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким передбачається спростити отримання права на проживання в Україні для підприємців і висококваліфікованих спеціалістів, що є громадянами Білорусі, а також для членів їх сімей.

Про це повідомили в Офісі президента.

Зеленський підписав Указ №420/2020 "Про деякі заходи щодо залучення підприємців, висококваліфікованих спеціалістів, які є громадянами Республіки Білорусь". У документі, що датований 2 жовтня, зазначається, що український уряд має запровадити пілотний проект щодо спрощеного оформлення посвідок на тимчасове проживання для вказаних категорій громадян Республіки Білорусь.

При цьому планується передбачити можливість скорочення до трьох днів строку отримання таких документів без необхідності додаткового виїзду за межі української території.

Окремо Кабмін повинен оптимізувати порядок одержання дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства для працевлаштування громадян Білорусі, які є висококваліфікованими ІТ-спеціалістами. Для цього пропонується скоротити до 5 днів строк надання такого дозволу та передбачити можливість його одержання за принципом мовчазної згоди.

"Документ сприятиме розвитку інвестиційного потенціалу України та залученню висококваліфікованих ІТ-спеціалістів та інноваторів", - йдеться у повідомленні.

За повідомленням ТСН, згідно з указом, уряд має продовжити до 180 днів на рік строк тимчасового перебування на території України громадян Білорусі. Це стосується підприємців, висококваліфікованих спеціалістів, зокрема фахівців у сфері інформаційних технологій та інновацій, імміграція яких відповідає інтересам України, та членів їхніх сімей.

Також Кабмін має запровадити пілотний проєкт щодо спрощеного оформлення посвідок на тимчасове проживання для цих категорій громадян Республіки Білорусь. Водночас уряду необхідно передбачити можливість скорочення до трьох днів термінів для отримання таких документів без необхідності додаткового виїзду за межі української території.

Україна також підтримала персональні санкції Євросоюзу проти білоруського режиму і планує до них приєднатися. Україна, Литва і Польща не визнали результати президентських виборів у Білорусі і легітимність Олександра Лукашенка, повідомляє Кореспондент.

Через це білоруський державний телеканал Столичне ТБ в одному зі своїх сюжетів про Україну назвав країну як "колишня УРСР". Про це свідчить запис телеефіру, оприлюднений у суботу, 3 жовтня.

У сюжеті про Польщу телеканал показав підпис "колишня Польська Народна Республіка", а сюжет із Литви знімався нібито в "колишній Радянській Литовській Республіці".

Телеканал Столичне ТБ є одним із трьох національних білоруських телеканалів, який віщає на всій території країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: