МВС може залучити собак для виявлення хворих на COVID-19

собаки дивись

Міністерство внутрішніх справ розглядає можливість залучити службових собак для виявлення пацієнтів із симптомами COVID-19.

Як повідомляється на сайті МВС, про це під час вебінару за участі представників Консультативної місії ЄС (EUAM) заявила заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчумвс

«Для нас досвід ЄС у цій сфері є дуже важливим. Використання службових собак для різних цілей правоохоронної системи вже давно не новина. Кінологічні служби працюють і в Національній поліції, і в Державній прикордонній службі, і в Національній гвардії», – зауважила Ковальчук.

При цьому керівник Консультативної місії Антті Хартікайнен зазначив, що використання собак для виявлення хворих на коронавірус є новаторським підходом.

«COVID-19 є глобальним викликом, що вимагає нових та інноваційних підходів. Використання собак виявити COVID-19 - це справді новаторська ініціатива. EUAM має честь сприяти передачі знань в Україну. Це є частиною підтримки EUAM для надання допомоги українцям партнери борються з пандемією. Ми сподіваємось розвинути цю ініціативу в найближчі місяці», – сказав Хартікайнен.

Як зазначають у міністерстві, вперше собак для боротьби з пандемією почали використовувати у Фінляндії наприкінці вересня. Спеціально навчені собаки-нюхачі, які зараз працюють в аеропорту Гельсінкі, здатні виявляти запах вірусу в зразках поту, зібраних на серветках пасажирів, що прибувають до країни.

При цьому собаці потрібно лише 10 секунд для виявлення особи з ознаками COVID-19. Після цього пасажиру пропонують пройти безкоштовний тест на коронавірус у медичному центрі аеропорту. Згодом фінський досвід почали використовувати дослідники з Великої Британії та Франції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: