Оголосили переможців Нобелівської премії з медицини

нобелівська премія

Нобелівська премія з фізіології і медицини цього року вручена спільно Харві Дж. Альтеру, Майклу Хоутону та Чарльзу М. Райсу «за відкриття вірусу гепатиту С».Про це йдеться на сторінці премії в Твіттері.

Нобелівська премія з фізіології і медицини цього року вручена спільно Харві Дж. Альтеру, Майклу Хоутону та Чарльзу М. Райсу «за відкриття вірусу гепатиту С».
Про це йдеться на сторінці премії в Твіттері, - пише Укрінформ.

Як відзначається на сайті Нобелівської премії, передуюче цьому відкриттю виявлення вірусів гепатиту А і В було критичним кроком вперед у медицині, але більшість випадків гепатиту, що передаються через кров, залишались незрозумілими.

 


Відкриття вірусу гепатиту С виявило причину решти випадків хронічного гепатиту та «зробило можливим дослідження крові та нових ліків, які врятували мільйони життів».

У 2019 році Нобелівка з медицини відійшла Вільяму Г. Келіну-молодшому, серу Пітеру Дж. Реткліффу і Греггу Л. Семенцову «за відкриття того, як клітини сприймають доступність кисню і адаптуються до нього».

Цього року призовий фонд Нобелівської премії становить 1 млн доларів. Через пандемію коронавірусу вперше з 1944 року церемонія нагородження Нобелівських лауреатів в Швеції проходить без їх особистої присутності.

Завтра, 6 жовтня, в цей же час стане відомий лауреат цьогорічної премії з фізики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: