У МОЗ прогнозують нові антирекорди захворюваності на COVID-19

коронавірус
фото ілюстративне

У вітчизняному міністерстві охорони здоров'я прогнозують понад 5 тисяч нових випадків інфікування COVID-19 за добу до кінця тижня.

Про це заявив очільник відомства Максим Степанов під час брифінгу в понеділок, 5 жовтня.

«Кількість людей, яких госпіталізовують щодня, тільки збільшується. Уже на ранок сьогоднішнього дня (5 жовтня — ред.), кількість пацієнтів, які перебувають, безпосередньо в лікарнях, складає 16 тисяч 745 осіб.

На середину липня, ця цифра сягала 3,5 тисячі. Тобто, майже в 5 разів збільшилась кількість людей, які одночасно перебувають у лікарнях», - зазначив міністр.

Він також звернув увагу на легковажне ставлення представників окремих місцевих влад і навів приклад щодо неналежного контролю над мешканцями населених пунктів стосовно дотримання карантинних норм і проведення масових заходів.

За словами Степанова, медична система в Україні також має обмежені ресерси, відповідно, максимальна кількість ліжко-місць, які можуть розширити в державі, це 50 тисяч, адже їх не можуть «забирати» від пацієнтів із іншими захворюваннями, які потребуть лікування в стаціонарі.

Читайте також: В Україні бракує ще 15 тисяч ліжок для хворих на COVID-19, – Степанов

Так, станом на зараз уже зайнято 37 тисяч ліжко-місць по всій Україні.

Додамо також, що на ранок понеділка, 5 жовтня, в Україні зафіксовано 230236 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 4430 летальних, 101252 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 3774 нових випадки. Загалом проведено 2397905 тестувань методом ПЛР. За добу одужало 1145 пацієнтів.

Нагадуємо, раніше Максим Степанов розповів, коли у світі очікувати на другу хвилю коронавірусної пандемії. За підрахунками, пік захворюваності припадає на кінець жовтня-листопад — саме в той час, коли й мутуватиме сезонна ГРВІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: