«Укренерго» в 2021 році планує інвестувати в розвиток мереж понад 7 мільярдів

«Укренерго» в 2021 році планує інвестувати в розвиток мереж 7,128 млрд грн, з яких 5,43 млрд грн (76%) – в технічне переоснащення, реконструкцію електромереж та придбання обладнання і 1,698 млрд грн (24%) – в нове будівництво.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що понад 75% всіх інвестицій – кредитні кошти, залучені НЕК «Укренерго» від міжнародних фінансових інститутів, зокрема, Міжнародного банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції і розвитку, банку уряду Німеччини KfW та ін.

Решта – тарифні кошти і власні кошти компанії.

«Зростання частки позикового фінансування є складовою інвестиційної політики Укренерго. Кредити надаються на тривалі терміни (в середньому на 20 років) і під низькі відсотки (до 3%), чого не можуть запропонувати комерційні банки. Така політика дозволяє зменшити навантаження на тариф компанії і ведеться Укренерго вже понад 5 років», – йдеться в повідомленні.

«У 2021 році Укренерго планує вийти на фінішну пряму в реалізації програми заміни силового обладнання підстанцій. Також ми зосередимося на комплексній реконструкції та автоматизації підстанцій, реалізації проектів для забезпечення надійності живлення прикордонних і прифронтових регіонів на сході України», - резюмують у відомстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: